Home > Techniek > Gereedschap > Niels-de boormachine

Niels-de boormachine

niels de boormachine
thom de boormachine 2

Maak-onderwijs: wat je onthoudt is wat je gemaakt hebt. Kinderen vinden het fantastisch met een echte boormachine te kunnen werken.

Niels - de boormachine werkt zonder elektriciteit! Je klemt de boormachine eenvoudig op de hoek van de tafel. Voor de aandrijving bewegen kinderen zelf de aandrijfschijf aan de achterkant. Deze heeft een diameter van ca. 20 cm. Hierdoor kunnen kinderen de boormachine gelijkmatig en met weinig kracht aandrijven.
Het gelijktijdig gebruiken van beide  handen - één hand draait de aandrijfschijf en de andere duwt de hefboom naar beneden- zorgt voor veiligheid. Het vereist behendigheid, coördinatie en het doceren van kracht. 
Het boormechanisme bevindt zich achter een doorzichtige acrylplaat. Hierdoor kunnen de kinderen zien en begrijpen hoe dat werkt.

Kinderen ontdekken hun eigen mogelijkheden en worden geprikkeld probleem-oplossend te denken. Tevens een fantastisch hulpmiddel voor het samenwerkend en coördinerend leren. Inspirerend binnen de ideeën van maak-onderwijs. Passend binnen de visie van W&T.

 

download hier de handleiding

 

of laat u inspireren door een filmpje op youtube: veterplankje met Thom de boormachine
€325,00
Bestel